Hoe gaat het te werk?

1 AFSPRAAK

Wij werken op basis van afspraak. Neem daarom contact met ons op zodat wij een vrijblijvend afspraak kunnen inplannen. Ook voor slechts informatie bent u van harte welkom.

2 EERSTE FITTING / OPMETEN / ADVIES

De eerste afspraak neemt ongeveer een uur in beslag. Wij zullen u dan verder bij alle belangrijke stappen adviseren die noodzakelijk zijn om tot het gewenste eindresultaat te komen.

3 TWEEDE FITTING

Tijdens het knippen zal Amir Etemadi besluiten of een tweede fitting noodzakelijk is. Wanneer er een tweede fitting nodig is, zult u na ongeveer drie weken bericht krijgen om langs te komen om uw deels voltooide pak of shirt voor een tweede keer te komen passen.

4 LAATSTE FITTING

Na vier weken is uw pak of shirt zo goed als klaar en nemen wij contact op voor een laatste fitting. Eventuele wijzigingen zullen binnen een week aangepast worden.

5. BESTELLINGEN IN DE TOEKOMST

Na de laatste fitting bewaren wij uw patroon en enkel stoffen uitkiezen is nodig voor u vervolg bestellingen. Uiteraard kunnen wij uw patroon aanpassen indien dit nodig is.

Let op *Voor spoedgevallen is het mogelijk om uw pak of shirt binnen een week klaar te hebben.

Hoe worden Ettemadis pakken gemaakt?

Al onze pakken worden met de hand gestikt met een volledig los en ongeplakt binnenwerk. Met als resultaat een natuurlijk en comfortabel zittend pak.

De binnenwerk – door kleermakers ook wel full canvas genoemd – wordt gemaakt van verschillende materialen zoals, mix van paardenhaar, katoen, linnen en andere natuurlijke materialen. De binnenwerk is na de stof de allerbelangrijkste onderdeel van een pak. Een  full canvas binnenwerk is ook het meest traditionele methode voor het maken van een pak.  De canvas wordt op de stof gestikt en niet geplakt.

Deze traditionele methode is essentieel voor een comfortabel en natuurlijk zittend pak. Door deze techniek en uitvoering kan de stof goed ademen en zijn natuurlijke uitstraling en val (genaamd drape) behouden en laten zien. Het pak gaat hierdoor ook vele malen langer mee.

Voor onze pakken, jasjes, broeken en ander luxe maatkleding werken wij oa samen met internationale stoffenhuizen als; Loro Piana, Ariston Napoli, Holland & Sherry, Vitale Barberis Canonico en Caccioppoli.

Hoe worden Ettemadis shirts gemaakt?

Voor Ettemadis shirts maken wij gebruikt van enkel de beste Egyptisch katoenen stoffen uit Italië.

Dat is de basis voor een fijn en sterk overhemd dat na vele malen wassingen zijn mooie kleur en structuur behoud. Bij onze selectie adviseren we stoffen die minder snel slijten. Wij werken voor onze stoffen samen met onze vaste partners; Albini, Thomas Mason, Tessitura monti en Alumo.

All onze shirts worden met de hand geknipt en daarna met de hand afgewerkt. Dit geeft garantie voor een ongeëvenaarde kwaliteit en pasvorm.

Tevens wordt mouwenaanzet – een van de belangrijksten details van de constructie van het shirt –  altijd met de hand en op dezelfde manier waarop wij onze jasjes maken genaaid aan het shirt. Dit zorgt ervoor dat de mouw iets naar voren staat en de natuurlijke houding van het lichaam volgt. Bij 99% van de shirts wordt deze constructie niet gevolgd. Het is tijdrovend en een traditioneel proces. Dit is te herkennen aan de stik naad van het shirt dat onder de oksel  naar de mouw loopt. Deze loop niet recht door.

De parelmoer knopen van Ettemadis shirts zijn speciaal voor Ettemadis ontworpen. Dik in structuur zodat het luxe ervan af spat en rond zodat het makkelijk door de knoopsgaten glijd. Comfort en luxe.

Waarom maatwerk en Ettemadis?

Niets is fijner dan in de ochtend kleding aan te trekken dat past en goed staat. Geen te korte mouwen of een boord dat net niet dicht gaat. Een juiste pasvorm en combinatie zorgt voor de nodige uitstraling, zelfvertrouwen en focus op hetgeen waar men gedurende dag mee bezig is.

Wij vinden dat het bijdraagt aan het kwaliteit van leven. Net zoals een goed en gezond ontbijt het allerbelangrijkste is. Take care of it in the morning and forget about it during the day.

Wij kleden de man al drie generaties. Van grootvader naar zoon en vervolgens op kleinzoon. Het zit in onze genen. Wij zijn een familie bedrijf waar 365 dagen, 24/7 over kleding en maatwerk wordt gepraat, geleefd en gedroomd.  Stijl en de klant daar leven wij voor.

Door de verschillende generaties weten wij als geen ander over een juist pasvorm, kwaliteit van stoffen en details waar over nagedacht hoort te worden.

Maakt u ook trouwkleding?

Voor de mooiste dag van uw leven helpen wij  graag mee. Wij verzorgen u hierbij voor een tweedelig of driedelig pak. Maar ook een rokkostuum, smoking of  jacquet behoren tot de mogelijkheden. Opties zoals zijden revers in de piek- of shawlvorm, en een bies langs de pantalon behoren tot de mogelijkheden. Daarnaast maken wij ook  rok- of smokinghemden, met opties als een knopenlijst voor het gebruik van studs of een plisse-stof op het voorpand. Zie voor meer informatie en prijzen onze trouwpagina

Prijzen

Prijzen van onze maatpakken beginnen bij €960