Overhemd op maat laten maken bij Ettemadis in Den Haag

Unieke stijlvolle maatoverhemden worden met de hand gemaakt met de passie en traditie van drie generaties shirtmakers bij Ettemadis in Den Haag. Wij maken overhemden met de perfecte pasvorm van de beste kwaliteit stoffen volledig naar uw wensen.

Een écht maatoverhemd is er geen tweede van en zit als geen ander. Bent u op zoek naar een hoogwaardig maatoverhemd? Ontdek het vakmanschap van Ettemadis.

Bespoke tailoring: het perfecte maatoverhemd samenstellen

De meeste maatoverhemden zijn tegenwoordig eigenlijk geen maatwerk, maar made-to- measure. Standaard patronen en pasvormen worden aangepast om een shirt samen te stellen. Bespoke is afgeleid van het Engelse ‘to bespeak’. Vroeger werden de wensen en keuzes van de klant persoonlijk besproken met de kleermaker. De gekozen stoffen en materialen waren vervolgens ‘besproken’ of gereserveerd voor de klant.

House of Ettemadis werkt nog volgens deze oude kleermakerstraditie waarbij de wensen van de klant centraal staan voor het maken van een uniek perfect passend shirt. De mogelijkheden van een ‘bespoke’ maatoverhemd zijn daadwerkelijk onbegrensd.

Een overhemd op maat laten maken

Uw maatoverhemd begint met een afspraak in ons eigen atelier op het Noordeinde in Den Haag of op locatie naar wens. We nemen al uw wensen door, kiezen samen de stoffen en details en meten uw exacte lichaamsmaten op.

Wij adviseren u graag over de laatste stijltrends en geschikte ontwerp voor uw doeleinden. U kunt kiezen uit ruim 1000 hoogwaardige stoffen uit Italië met elke gewenste kraag, manchet en details. Uw wensen en keuzes vertalen we vervolgens naar unieke handgesneden patronen voor uw shirt. Accentueren, camoufleren en rekening houden met uw unieke lichaamseigenschappen is daarom mogelijk voor de perfecte pasvorm en draagcomfort.

Na de eerste fitting en het knippen van de patronen besluiten we indien nodig om een tweede fitting in te lassen voor het deels voltooide overhemd om de perfecte pasvorm te garanderen. Zodra het overhemd af is nodigen wij u uit voor de laatste fitting waarbij opnieuw de mogelijkheid bestaat om de laatste wijzigingen te maken voor het perfecte resultaat.

Waarom een maatoverhemd laten maken door Ettemadis?

Amir Etemadi is de jongste meester kleermaker uit een familie van drie generaties shirtmakers. Vanuit het eigen atelier op het Noordeinde in Den Haag maakt Amir unieke maatkleding voor moderne stijlvolle mannen van over de hele wereld. Amir’s werk kenmerkt zich door een bijzondere toewijding aan kwaliteit, detail en traditioneel vakmanschap die men nog maar zelden tegenkomt. Uw ontwerp wordt niet opgestuurd naar een atelier in het buitenland om te fabriceren, maar wordt hier in Den Haag met de hand vervaardigd waarbij wij de volledige controle hebben over de kwaliteit.

U bent dan ook van harte welkom in ons atelier om te zien hoe uw shirt volledig met de hand wordt gemaakt door ervaren kleermakers. Uw patronen worden zorgvuldig bewaard zodat u in de toekomst gemakkelijk een nieuw overhemd op maat bij ons kunt bestellen.

Bij Ettemadis koopt u een maatoverhemd waar u zich prettig in voelt en jaren lang plezier van heeft. Standaard leveren wij binnen vijf weken, maar op verzoek kunnen wij ook binnen een week een compleet overhemd op maat maken.

Benieuwd geworden? Maak een afspraak met Amir voor een vrijblijvende kennismaking.