Waarom Full Canvas? - Ettemadis blog 16 Nov 2023
the form is being sent

Waarom Full Canvas?

De pasvorm en de stof zijn twee cruciale aspecten bij het creëren van het perfecte maatpak of los jasje.

Maar wat betekent de gebruikte constructie voor jou? Bij Ettemadis kiezen we altijd voor een full canvas constructie, en dit heeft zo zijn voordelen. Dit betekent dat er een los canvas, gemaakt van paardenhaar, volledig aan de binnenkant van het jasje wordt vastgestikt. Het handmatig vastzetten van het canvas kost weliswaar extra uren werk, maar het brengt belangrijke voordelen met zich mee voor jou. 

Allereerst heeft een full canvas binnenwerk geen negatieve invloed op de gekozen stof. Er wordt namelijk geen lijm gebruikt die de eigenschappen van de stof aantast, zoals de mate van ademend vermogen. Ten tweede vormt het losse canvas zich mooi om je lichaam en zakt het nooit door. Op de lange termijn biedt een full canvas dus veel meer draagplezier in vergelijking met half canvas of volledig geplakte pakken of jasjes.

Bij Ettemadis gebruiken wij twee soorten full canvas: een dunne kwaliteit die prettig aanvoelt bij lichtere stoffen, en een dikkere kwaliteit die perfect is voor grovere en zwaardere stoffen.

canvas

Half Canvas

Gross van de maatwerkaanbieders gebruikt voornamelijk een half canvas binnenvoering voor hun pakken en jasjes. Bij half canvas wordt alleen voor de bovenste helft van het jasje (borst en revers) canvas gebruikt, en voor de onderste helft wordt vlieseline geplakt aan de stof. Wij zijn van van mening dat je nooit voor een half canvas constructie moet gaan. Het jasje valt weliswaar natuurlijk bij het ophalen, maar dit wordt steeds minder het geval na elke stoombeurt. Bovendien tast geplakte vlieseline de natuurlijke eigenschappen van de stof negatief aan.

Geplakt

Vervolgens hebben we de volledig geplakte constructie, de goedkoopste manier om een pak of jasje te maken. Hierbij wordt vlieseline over de hele voering aan de binnenkant van de stof geplakt. Dit is bedoeld om snel en goedkoop een pak of jasje te produceren, maar het resultaat is een stijf ogend jasje dat met de tijd niet mooier om je lichaam valt. Het kan zelfs gebeuren dat de vlieseline ergens loslaat en de stof gaat bobbelen, en daar is niets aan te doen. Deze constructie is ideaal voor massaproducties waar kwaliteit nauwelijks van belang is. Bij Ettemadis noemen we dat 'pakken rammen'.

Vriendelijke groet,

Amir Etemadi


publicatiedatum: 16 November 2023

Ettemadis newsletteer
close close
Get exclusive access

Get the latest on exclusive offers, styling updates and invites to private events from Ettemadis